RSS

Atenție, sus se lucrează!

La Târgu Mureș, conform datelor deținute de CarrefourRo, românii văd semnificativ mai prost decât maghiarii (foto1). La concluzii similare au ajuns, e drept, cu ceva decenii în urmă, și cercetătorii americani (foto 2) și cei francezi (foto 3, pour le neconnoisseurs, mesaj din școlile Hexagonului: „Scuipatul și bretona sunt interzise!”), dar și experții altor culturi, mai mult sau mai puțin civilizatoare.

Ca să-mi vindec curiozitatea, am întrebat reprezentanții magazinului de ce naiba fonturile în română sunt mai mari decât cele în maghiară. Că mai văd din astea la stat, bunăoară, la faimosul centru de urgență din urbe, ok, să zicem că pot pricepe, e alta selecția acolo. Dar la privat? Mi s-a spus că decizia nu a fost luată la Târgu Mureș, ci vine „de sus”. Ce înseamnă „sus” când ești atât de jos, e o altă poveste.

Cum spunea columbianul ăla? Un veac de singurătate? Bun, sper ca the millennials (sau barem urmașii lor) să priceapă câte generații de neghiobi au călcat spațiul ăsta, de pe la unire încoace, și să pună capăt infantilismului.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are bold.