RSS

Ce-ţi doresc eu ţie, 51% Românie

În ultimele săptămâni iar se face apel să folosim serviciile și produsele românești. Adică mai mult românești decât de proveniență străină. Adică barem 51% autohtone. Așadar, câteva idei întru bunul mers al inițiativei:

Minimum jumătate dintre operaţiile sau restul problemelor medicale ale parlamentarilor vor fi rezolvate exclusiv în spitale româneşti, de preferinţă din Provincie. Medicația, aparatura și ustensilele personalului medical vor fi și ele, cel puțin în aceeaşi justă proporţie, de provenienţă internă.

Tot parlamentarii, indiferent de sex, rasă, religie, naţionalitate sau impertinenţă politică, vor purta, măcar de la buric în jos, exclusiv țoale românești. De preferință tradiționale (ițari&more). De la buric în sus, regula se aplică pentru cosmetice şi parfumuri. Dacă e cazul, şi pentru paste şi perii de dinţi.

Majorităţii simple a expaţilor care vor să calce pe pământul Patriei i se va impune obţinerea cetăţeniei române. Până când măcar 51% din populația globului nu satisfce această minimă condiție, niciun străin nu ne poate călca glia strămoșească. Vrem produse, servicii, dar și relații sociale românești.

Parlamentarii români îşi vor petrece vacanţele de vară şi de iarnă doar pe teritoriul României. În extra-sezon, vor putea alege destinaţii dictate de conştiinţa, dar și în aceste situații nedorite, deplasarea se va efectua, într-o proporţie nu mai mică de 51%, cu mijloace de transport Fabricat în România. Regula e valabilă inclusiv pentru iahturi şi bărci de lux. În cazul în care transportul are loc călare, ăl de sus poate decide singur (suntem o țară liberă!) dacă va folosi un patruped pur sânge mioritic sau o corcitură.

În aceeaşi notă, fiecare ales al ţării va consuma preponderent băuturi alcoolice de fabricaţie dubioasă şi unsprezece din douăzeci de ţigări fumate vor fi mărci exclusiv româneşti. Cu sau fără filtru (de preferință fără, nu avem cămile în țară). Regula e valabilă și pentru pipă, iarbă, țigări electonice sau de alt soi. Fiecare al doilea pachet de țigări va avea pozele acelea nașpa realizate în marile spitale ale României. Atenție: cu fotografi și optică românească.

Fumatul țigărilor străine dăunează grav sănătății tale și a românilor din jur!

La primirea demnitarilor străini şi alte festivităţi similare cu invitaţi alogeni, imnurile statelor respective vor fi traduse în română și se vor intona numai în forme atent prelucrate, a căror linei melodică să sune suficent de familiar (+51%) compatrioților prezenţi la eveniment sau celor cre îl urmăresc sictiriți la radio ori tv.

Cântecele patriotice autohtone vor da tonul tuturor festivalurilor internaţional organizate în spaţiul carpato-danubiano-pontic, indiferent că se cheamă Nespus, NiciodatăMare, Castelul Electric sau mai știe Scaraoțchi cum.

Fonturile, softurile și cromatica folosite în orice industrie vor constitui, tot așa, cel puțin 51% din total. Designul e un termen străin de noi. Va fi schimbat cu unul neaoș. Vom reveni cu amănunte!

Pentru a ne simți acasă, aerogara de la Otopeni nu se va mai chema „Henri Coandă”, ci doar simplu „Coandă” şi nu va permite companiilor aeriene străine mai mult de 49% din aterizările şi decolările de pe pistele ei.

În fine, pentru a-i ajuta pe producătorii & consumatorii români, produsele autohtone de proastă sau foarte proastă calitate se vor comercializa doar la export. Dacă se va atinge cvorumul de 51% de cetățeni străini de cetățenie română, li se vor vinde și lor, pe bază de tichete de masă, eliberate exclusiv acestor apatrizi aflați, permanent sau temporar, pe teritoriul României.

Așa să ne ajute Zamolxe!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are bold.


Warning: Illegal string offset 'share_counts' in /home/customer/www/blog.cosmeanu.ro/public_html/wp-content/plugins/simple-social-buttons/simple-social-buttons.php on line 477