RSS

„Oamenii curaţi la suflet n-au scăpat. I-am terminat pe toţi.” INTERVIU cu torționarul Franz Țandără

Torționarul Franz Ţandără a fost copil de trupe, vagabond, închis în anii ’50 pentru că şi-a ucis tatăl, graţiat de scriitorul Mihail Sadoveanu (după propria-i mărturie), pentru a ajunge în cele din urmă instrument al sistemului criminal comunist, scrie Daniel Dumitrică, pe Facebook.

Într-un interviu acordat lui Fabian Anton, în 2002, torționarul povestea cu naturalețe despre ororile pe care le-a comis şi plăcerea cu care își schingiuia victimele, oponenți ai regimului: „Era o plăcere de a tortura; era o distracţie.” Iar proiectul a fost dus până la capăt: „Oamenii curaţi la suflet n-au scăpat. I-am terminat pe toţi.”

Mai jos aveți versiunea integrală a discuției cu Țandără. Ar trebui să vă urez vizionare plăcută, dar nu e cazul. Totuși, filmul ar trebui proiectat măcar în toate liceele patriei. Povestea din spatele filmării, scrisă de realizatorul interviului, o puteți afla AICI.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are bold.


Warning: Illegal string offset 'share_counts' in /home/customer/www/blog.cosmeanu.ro/public_html/wp-content/plugins/simple-social-buttons/simple-social-buttons.php on line 477